Anja Sanders

 
Werk van Anja

 
 
 
 
Ik werk al lange tijd naar menselijk model, het liefst met boetseerwas. Met een lichte toets zet ik kleine beeldjes neer.
Het boetseren wordt gevolgd door een langdurig ambachtelijk proces van mallen maken en brons gieten waarbij de wasstudies getransformeerd worden tot bronzen beeldjes.
Een aantal beelden heeft dit proces (wat ik voor het grootste deel uitbesteed aan een bronsgieter) al doorgemaakt, op verzoek kan elk wassen beeld in brons afgegoten worden.
 
In toenemende mate heb ik mij de laatste jaren ook beziggehouden met werken in het platte vlak, met name reliëfs, modeltekeningen, papieren collages en sumi-e. Van deze media en technieken spreekt het mij aan dat je ook meer verhalend bezig kunt zijn.
 
Ook vind ik het leuk om in het twee dimensionale vlak juist weer wat groter te werken, en ook in kleur! Ik heb een praktijk voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde in Onnen. 
 
Ik zie wel parallellen tussen mijn werk binnen de kunst en mijn werk als arts in de Chinese geneeskunde.  Bij beide is het een kunst je een levend en dynamisch beeld te vormen van de persoon tegenover je en de taal van krachtvelden en lijnen te verstaan. 
 
 
Anja Sanders  

 


 

contact: anjasanders@planet.nl

voor acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde zie:       www.sanacura.nl